Папата се помоли за жертвите от 11 септември в Ню Йорк



За града

Молитва за жертвите от терористичните атаки на 11 септември 2001-а произнесе в Ню Йорк папа Бенедикт Шестнадесети на мястото, където се извисяваха кулите-близнаци.

Папата бе поканил малка група близки на загинали, оцелели и членове на спасителните отряди да се присъединят към него в молитвата му за надежда и за изцеление на омразата и премахване на насилието в света. Присъстващите на молитвата бяха избрани на лотариен принцип от 11 000 молби. Римският епископ слезе по специална рампа до мястото, където беше северната кула-близнак, коленичи, запали свещ и поръси със светена вода останките от разрушените сгради.

Известната като Кота нула вече представлява строителна площадка, където ще се издигне сто и две етажна сграда, наследник на двете разрушени кули.

Днес завърши посещението на главата на Римокатолическата църква в САЩ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...